NBG REGIO 03 WEDSTRIJD IN DEN HELDER

 


Dat een jaar snel om gaat, weten we nu ook weer!
Hadden we in 2006 onze 1e wedstrijd met veel moeite weten binnen te halen, nu een jaar later kregen we zonder enige moeite wederom de organisatie toebedeeld om deze wedstrijd te mogen organiseren en op 3 & 4 maart 2007 was het alweer zo ver, het NBG regio 03 kampioenschap.
 
Vanaf dat moment dat wij weten de organisatie in handen te hebben is onze vereniging dan ook aan de gang gegaan om onder de bezielende leiding van onze voorzitter de wedstrijd voor te bereiden en voor de géne die hem niet kunnen dit moet dan niet voor 100% geregeld worden maar wel voor 300% dit wel eens tot vervelens toe, maar er moet gezegd worden dat het uiteindelijke resultaat super is en alles tot op de puntjes is verzorgd.
Doet hij dit alles dan alleen? Nee, zeker niet een ieder op onze vereniging en niet te vergeten de aanhang en oud leden dragen hun steentje bij.
 
Intrainen, vele dagen in het weekend en sommige trainingsavonden zijn gebruikt om in te trainen, dit waren vooral natte en lange dagen waar wij als vereniging een ieder zo veel als mogelijk in de gelegenheid hebben gesteld zich zo goed als mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd. Dit zijn tevens heel mooie dagen om mensen beter te leren kennen die net als velen op onze vereniging besmet zijn geraakt met het hondensport virus!
 
Uiteindelijk start voor de organiserende vereniging dan de vrijdag er voor de wedstrijd, op deze dag moet de puzzel van alles wat gepland is in elkaar vallen.
In de kantine werden de laatste werkzaamheden getroffen, zowel binnen als buiten zag alles er weer gelikt uit, vlaggen, spandoeken en de hamburgertent werd ook weer geïnstalleerd.
S’middags werden de speurvelden wederom geïnspecteerd en uiteindelijk de keuze gemaakt waar er gespeurd zou worden en wel zo dat een ieder onder de zelfde omstandigheden zou kunnen speuren.
En om een ieder van een precies even groot spoor te kunnen voorzien werden de spoor maten uitgezet met paaltjes oranje en wit en tevens een reserve veld ingericht, dit als er een boer plotseling zou besluiten werkzaamheden  te gaan uit voeren op zijn land!
Op de club kwamen de kampeerders met hun caravan die we installeerde op de grote parkeerplaats van onze vereniging en werden voorzien van stroom.
Net als de rest van Nederland had het hier de laatste weken ook alleen maar geregend en stond ons veld er heel slecht bij! Met heel veel water er op.
Onze kampeerders keken hun ogen dan ook uit s'avonds dat er twee mensen “de gebroeders” op het veld weder om bezig waren met een waterzuiger en pomp om zo veel als mogelijk water af te voeren zo dat de deelnemers en hun honden er zo min als mogelijk last van zouden hebben, heel veel hebben we kunnen regelen/organiseren maar op het weer hadden we echt geen vat!
Na dat de gezellige vrijdagavond om
23.00 te hebben afgesloten waren wij er klaar voor.
 
DE WEDSTRIJD:
 
Zaterdag 07.00 de kantine weer open om de keurmeester, spoorlegger en wedstrijdleider te verwelkomen, vanaf 08.00 kwamen ook de deelnemers binnen druipen.
Chauffeur Alex Meijer reed de auto met opschrift “speurvelden” deze bracht de deelnemers en toeschouwers heen en weer terug van de speurvelden.
Velden lagen er voor de tijd van het jaar goed bij, scheen van de zijkant wel beter te lijken dan dat je er daadwerkelijk opstond, het was droog maar wel een stevige koude wind ging over de velden.
10.00 speurde het 1e blok met meteen volgens de insiders enkele kanshebbers voor de titel, Tichelaar en onze eigen Mart Dam.
Beide kwamen bedrogen van het speurveld, Nando van Fred Tichelaar speurde niet naar verwachting en kwam niet verder dan 92 pnt, Hassan van Mart Dam speurde het gehele spoor bijzonder goed, tot het laatste voorwerp dat de hond niet kon vinden?? Zware domper voor Mart geen uitmuntend maar nu met 90 pnt van het veld.
Gënant detail: laatste voorwerp Bento riempje door Mart besteld, ingerold, men zei op locatie al daar Mart nogal veel doet in de Bento dat Hassan het merk Bento zag en daar nu even geen trek meer in had.
Dat er wel hoog gespeurd kon worden op deze velden bewees Hans Barten met MH Aram v. Merode die uitmuntend speurde en 98 pnt behaalde.
12.00 2e blok zelfde locatie, kanshebber Sico Goedhart speurde met MH Itam zeer goed en behaalde 95 pnt, helaas voor Dirk Hoogenbosch die examen IPO II met de MH Duke deed, de hond kwam niet uit de 1e hoek en zakte voor het speuren.
14.00 3e blok om andere locatie hier werd van hoog naar laag gespeurd, zo speurde Gerard Buren met DH Lasco nog even 97 pnt bij elkaar en Patrick v. Dam met Exellinsy kwam helaas niet verder dan 70 pnt.
De voorbereidingen kwamen geheel uit de verf, zoals de keurmeester Gerard List dan ook vermelde had hij er totaal geen werk aan gehad en werd alles tot aan het keuren geregeld door wedstrijdleider Jack Snellens en spoorlegger Robertjan Kemeling en heeft een ieder onder de zelfde omstandigheden kunnen speuren en waren de afmetingen van het spoor op de centimeter gelijk.
Terug op de vereniging werd het nog lang en gezellig druk, enkele hondensporters uit andere regio´s hadden een hotel geboekt in Den Helder om zo toeschouwer te kunnen zijn bij onze regio, tevens arriveerde de fam. v. Heuven die zaterdag hun Euro Joe `stand´ in gereedheid zetten voor de zondag.
 
Zondag om 06.15 de kantine weer open, vanaf 07.00 begint men weer binnen te lopen, de koffie staat klaar, koek op tafel en broodjes gereed en de meiden van de kantine staan gereed voor een lange, drukke dag.
Ook aan fotograven geen gebrek dit weekend, Luuk Jansen en Ad Schot hebben vele mooie shots gemaakt van de wedstrijd en het gebeuren er om heen, deze zijn te bezichtigen en te bestellen op beide heren hun site.
 
Het appél begon minder voor Frank de Leu met zijn DH Gaelic, de hond had overgegeven en zat niet lekker in zijn vel!, Frank had al zijn twijfels! Begon wel aan het appél maar zich wegens ziekte van zijn hond terug trekken, Hans Barten met MH Aram door het speur resultaat een goede uitgangs positie moest zich helaas terug trekken wegens blessure van de hond
Appél is er deze dag niet hoog gelopen en dit lag daar ik hoorde niet alleen aan de omstandigheden van het veld!
Toeschouwers, zoals de appél keurmeester Cor v. Gijn om 10.00 al zei tegen zijn wedstrijdleider `het is nu al druk`!
De helaas enige IPO I hond, de DH Jack van Jack Snellens maakte indruk door een dit weekend als enige Uitmuntend appél te draaien van alle deelnemers.
Bij IPO III liepen Mart Dam met Hassan en Fred Tichelaar met Nando beide 94 pnt appél en scheiden zich van de rest.
 
Manwerk, gekeurd door Jur Vissser en twee wedstrijd debutanten in het pak.
Voor het korte werk onze eigen club pakwerker Ronald Bouma en voor de afstand Raymond Vorstermans, beide deden pakwerk naar eer en geweten en kunnen tevreden terug kijken op hun eerste wedstrijd!
Voor alle honden het zelfde pakwerk doen en dit eind van de middag onder toeziend oog van twee honderd toeschouwers aan de kant! Petje af voor jullie, klasse gewerkt!
Voor de wedstrijd bleef de spanning bijna tot het eind, Dam of Tichelaar zou normaal gesproken (wat is normaal?) gaan voor de titel. Mart Dam betrad als 1e van de twee het veld en moest minimaal 2 punten hoger uitkomen als zijn concurrent, dat Hassan niet de makkelijkste is (net als zijn begeleider) is bekend bij ons op de club maar dat hij al pnt zou verspelen bij het revieren dat had niemand geloofd van te voren! Hond brak uit van verstek 4 naar 6 en Mart zijn hoofd stond op onweer!, De rest zag goed was wel moeilijk in de hand te houden en bij een zijtransport nog even een pit, bleef wel uitmuntend met 96 Pnt.
Nando van Fred Tichelaar liet verzorgt werk zien en verspeelde geen grote dingen en werd met 97 pnt beloond en kon  naar een stroeve start op het speurveld toch de titel Regiokampioen veroveren met deze nog jonge hond.
 
De wedstrijd was nu gedaan en in de volle kantine kon vrij snel begonnen worden met de HSV Quelderduijn loterij, alle prijzen beschikbaar gesteld door onze o.a. De Helderse middenstand.
Daar wij in onze kantine volgens vele voor-oorlogse prijzen rekenen (hondensport al duur genoeg, toch!) is het wel belangrijk dat de clubkas af en toe gespekt wordt!veel loten zijn er dan ook verkocht en vele gingen met een leuke prijs naar huis!
 
Ondertussen werd het podium, prijzentafel etc neer gezet op het veld, zo dat we meteen na de verloting konden overgaan tot de prijsuitreiking.
Een mooie prijzentafel en alle toebehoren beschikbaar gesteld door: Bento-Kronen NL, Duitse herder Kennel Vom Arke Hunde, Pets Place Julianadorp, Euro Joe NL, Heineken, dit niet alleen voor de winnaars maar geen enkele deelnemer ging dit weekend met lege handen naar huis.
 
Zondagavond is er nog veel na gepraat en nadat vrij laat in de avond de laatste gasten vertrokken naar huis hebben wij afgesloten.
S’morgens hebben we  met de nog aanwezige kampeerders heerlijk ontbeten  (eieren met spek) en daarna zijn we gaan op ruimen, dit tesamen met onze nog aanwezige kampeerders wat wij als super hebben ervaren, ook dit is hondensport “saamhorigheid”!
 
 
12.00 sloten we de poorten en trok een ieder huiswaarts en kunnen we als vereniging heel tevreden terug kijken op dit evenement en hopen dat alle aanwezige dit ook zo hebben ervaren, al moet wel gezegd worden dat er wel heel veel tijd in gestoken is dit jaar! vele complimenten waren gelukkig wel ons deel en dat is altijd leuk om te horen, zo weet de vereniging ook weer waar we het allemaal voor gedaan hebben met elkaar, niet alleen voor onze vereniging maar voor de gehele REGIO 03.
 
 
Winnaars:
IPO I
1e plt, Jack Snellens, DH Jack
 
IPO II
1e plt Alex Meijer, MH Bikkel v. Fort Oranje
2e plt I Tineke Hoogenbosch, MH Louise Crash les Betulacees
 
IPO III
1e plt Fred Tichelaar, MH Nando v. Fort Oranje NBG Regio 03 kampioen
2e plt Mart Dam, DH Hassan vom Haus Valkenplatz
3e plt jack Brandon, MH Brendy
 
Volledige uitslag natuurlijk op www.hondensport.com

Groeten en tot ziens in Hondensportland,
 
Anita Lienos
 
PS: ik sport zelf niet met een hond maar leef wel met degenen die wel eens tot vervelen toe alles geregeld wilt hebben op zijn/haar cluppie, weet niet wat moeilijker is?

Foto's : Luc Janssen

 

Achada vd Burgerbosch Oase

 

podium

Enige uitmuntend in appel : DH Jack van Jack Snellens