Besluiten uit de vergadering met de WerkhondenRaad die op 9 maart jl. is gehouden.
 
1. Voorwaarden voor ereprijzen op alle africhtingwedstrijden georganiseerd door een Werkhonden vereniging en de bij haar aangesloten verenigingen.

- Ereprijzen in de vorm van geldprijzen zijn niet toegestaan.
- Ereprijzen in de vorm van consumptiegoederen zijn toegestaan als deze artikelen rechtstreeks te maken hebben met de verzorging, training of opvoeding van de honden.
- Tegoedbonnen zijn toegestaan met inachtneming van het bovenstaande.

2. Voorwaarden voor het laten keuren van buitenlandse keurmeesters:
Voor het verkrijgen van toestemming om een buitenlandse keurmeester te laten keuren op een africhtingsevenement, moet de organiserende vereniging (lidvereniging, kringgroep, werkgroep, dressuurgroep enz.) op een daarvoor, door de Commissie Werkhonden (CWH) ter beschikking gesteld formulier, een aanvraag indienen bij het Hoofd Bestuur (HB) van de vereniging waarbij de organiserende vereniging is aangesloten. Het betreffende formulier is te downloaden van de site van de CWH: www.hondensport.com/CWH > DOWNLOAD formulieren > ……

Indien het HB geen bezwaar heeft tegen dit verzoek, stuurt zij de aanvraag door naar de CWH, die voor verder afhandeling van de aanvraag zorg draagt.

Het is uitsluitend toegestaan een buitenlandse AK te laten keuren als op het laatstgehouden examen, niet zijnde een UV examen, dat door de aanvrager is georganiseerd, een Nederlandse keurmeester heeft gekeurd.

Africhtingswedstrijden worden in dit verband niet als examen gezien.

3. Wijziging datum van het Nederlandse Kampioenschap speuren
Het Nederlandse Kampioenschap speuren zal m.i.v dit jaar worden gehouden op het 2de weekend van december. ( 12 en 13 december). Op dat Kampioenschap zal om de kampioenstitel voor 2010 worden gestreden.

De onder punt 1 en 2 genoemde voorwaarden zullen 1 januari 2010 in werking treden.

Arie Stam,
Secretaris CWH