ERIC BAUWENS PLOTSELING OVERLEDEN

Op de veel te jonge leeftijd van 61 jaar overleed onze sportvriend Eric Bauwens.
Een hartaanval werd hem fataal tijdens een wandeling met zijn hond. Eric Bauwens was een stuk jonger dan ik maar wij stapten op ongeveer hetzelfde tijdstip (jaren 70) in de Rottweiler wereld waar wij beiden onze eerste stappen zetten in de hondensport die toen nog “Shutz programma” heette. Toen al wilde hij altijd de beste zijn wat hem meermaals lukte. Later maakte Eric de stap van de  Rottweiler naar de Duitse Herder wat de eigenlijke start van zijn mooie en lange hondensport carrière betekende. Heel veel deelnames aan CA trofees, Nationale Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen WUSV enz. waar hij heel prachtige resultaten neer zette.
Graag geziene gast, geen makkelijk man maar wel steeds rechtdoor. Als FCI Keurmeester IPO was hij een man waar je graag door beoordeeld werd. Correct en met een zeer goed oog voor “echte” honden waarvoor hij al eens een oogje dicht kneep als het lossen wat vlotter kon. Jaren lang trouw lid van de VVDH en Voorzitter van zijn kringgroep 41 Rillaar.
Met hem verlies ik een geestesgenoot, iemand met dezelfde ideeën over “echte” hondensport met “echte” honden. Iemand met hetzelfde gevoel wanneer er een hond naar zijn hart de revue passeerde maar vooral iemand waar ik trots op ben hem te hebben gekend.
Zijn vrouwtje Ann en zijn ganse familie kunnen wij enkel steunen en woorden van troost bieden in deze harde en trieste dagen. Het is de verdienste van Ann dat Eric zijn ambities kon waar maken, dat hij kon zijn wie hij was. Zij steunde hem in alles wat hij ondernam. Het lot heeft Ann en Eric niet toegestaan het werk af te maken met Pepper von Kap Karthago, een Duitse Herder waar zij met zo veel vuur konden over praten en die Eric vergezelde in zijn moeilijkste ogenblikken.

Eric Bauwens, een man naar ons hart die we zullen missen op en rond onze terreinen als deelnemer maar niet minder als keurmeester en vriend.
Onze diepste gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn vrouwtje Ann en de nabestaanden.

Fons Van den Bosch