in memoriam

Meervoudig Wereldkampioen

Hasco van de Duvetorre

Hasco

19/09/2008 - 26/03/2014


Op woensdag 26 maart heeft Mario Verslype 's ochtends zijn meervoudig Wereldkampioen Hasco van de Duvetorre moeten laten inslapen.

Hasco is slechts 5 ½ jaar oud geworden.

Hasco leed al geruime tijd aan kanker in zijn rug en ondanks diverse operaties en medicijnkuren heeft Hasco door uitzaaiingen de strijd tegen de slopende ziekte verloren.

Met Hasco verliest België en de hondensport een indrukwekkende Mechelaar met een imposant palmares. Zo werd hij Wereldkampioen FCI en FMBB in 2012 en nog maar 10 maanden geleden werd hij opnieuw Wereldkampioen FMBB 2013.

Tevens werd hij driemaal Belgisch Kampioen (2 x Alle Rassen en 1 x Mechelse Herders).

Voor zijn laatste deelname aan het WK FCI in Tsjechië september 2013 had Hasco reeds een zware operatie ondergaan waarbij een tumor werd verwijderd maar het tekent het karakter van deze bijzondere hond dat hij desondanks een 3e plaats behaalde.
Hetzelfde sterke karakter typeerde hond ook een maand later waar hij -na een 2e nog zwaardere operatie- zelfs Belgisch Kampioen Alle Rassen werd.
Memorabele prestaties die een enorm respect afdwingen maar uiteindelijk heeft ook dit sterke karakter de kanker niet kunnen overwinnen.

Rust zacht Hasco, jouw lijden is voorbij, en heel veel sterkte Mario ............

Theo Dijkman (Hondensport & Sporthonden)

Mario en Hasco